Descoperă Săcelu

a person sitting on a bus
a person sitting on a bus

Descoperă Săcelu:

O Destinație Balneoclimaterică în Inima Gorjului

Situată pitoresc pe drumul judetean 661, la doar 7 km nord de DN 67 care leagă Târgu Jiu de Râmnicu Vâlcea, localitatea Săcelu din județul Gorj, România, a devenit o oază de liniște și vindecare în mijlocul unui peisaj încântător de dealuri acoperite de păduri de stejar și fag.

Peisaj și Climat

Cu o poziție privilegiată la poalele Dealului Sacelu, la o altitudine de 340 de metri, localitatea beneficiază de un climat de deal sedativ, cu temperaturi medii anuale de aproximativ 9 grade Celsius și precipitații în jur de 900 mm/an. Împrejurimile împădurite și dealurile înconjurătoare fac din Sacelu un loc ideal pentru cei care caută să evadeze din agitația urbană.

Ape Minerale și Tradiție Balneară

Comuna Sacelu este alcătuită din 5 sate și se remarcă prin resursele sale naturale deosebite. Apele minerale sulfuroase, clorurate, iodurate, bromurate, sodice, hipotone și hipertone, cunoscute încă din 1840, au făcut ca Sacelu să devină parte a stațiunilor balneoclimaterice cu funcționare permanentă. Prima stațiune balneară a fost înființată în 1888.

Principali factori curativi sunt apele minerale, folosite atât în cure interne, cât și externe, precum și namolul terapeutic din lac. Aceste resurse sunt recomandate în tratarea afecțiunilor reumatismale, ginecologice, posttraumatice și neurologice. Un izvor de apă minerală, denumit "Caciulata", contribuie la tratamentul afecțiunilor stomacului, pancreasului, colonului și altele.

O Destinație Plină de Farmec și Vindecare

Cu peisajul său fermecător, climatul revigorant și resursele naturale terapeutice, Sacelu se impune ca destinație unică pentru cei în căutare de relaxare și vindecare. Fie că vă bucurați de apele minerale, explorați muzeul istoric sau vă relaxați în frumusețea naturală a zonei, Sacelu oferă o experiență autentică și revigorantă în inima județului Gorj.